Overname Brant Visser door Kooiker Logistiek

Overname Brant Visser door Kooiker Logistiek

Kooiker Logistiek neemt Brant Visser Heerenveen over

Logistiek dienstverlener Brant Visser uit Heerenveen is met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 overgenomen door Kooiker Logistiek uit Grou. Kooiker Logistiek, opgericht in 1918, heeft haar hoofdvestiging in Grou en heeft daarnaast locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel (2x) en Toruń (Polen). Het bundelen van deze twee Friese transport-iconen zorgt voor een landelijke speler met internationale slagkracht op het gebied van transport, distributie en warehousing.

Met deze overname anticipeert Kooiker Logistiek op de toekomstige ontwikkelingen binnen de logistieke sector. Schaalgrootte is een steeds belangrijker wordende factor om de juiste stappen te kunnen zetten op het gebied van kwaliteit, managementinformatie, digitalisering en duurzaamheid. Door de overname kan Kooiker Logistiek beter voldoen aan de wensen en eisen van zowel bestaande als potentiele klanten.

In de komende jaren zal het bedrijf verder groeien door op meerdere locaties in Noord-Nederland magazijnen te exploiteren voor haar klanten. In combinatie met warehousing kunnen ook transport en distributie op een zo efficiënt mogelijke wijze worden uitgevoerd.

Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf van circa 280 medewerkers, 130 trekkende eenheden en is er de beschikking over 4 moderne warehouses met een totale opslagcapaciteit van meer dan 100.000 pallets. De nieuwe organisatie is ISO 9001, ISO 45000, BRC-IFS, Lean&Green, SKAL, GMP+ en AEO-S gecertificeerd.

René Visser, directeur Kooiker Logistiek geeft aan zeer content te zijn met deze logische maar ook mooie kans die uitstekend past in de strategie voor de toekomst van zijn bedrijf: diverse warehouses in Noord-Nederland zodat een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers kan worden bediend. Daarnaast zijn de bedrijven samen in staat om een breed pakket aan transportmogelijkheden aan te bieden: (inter)nationaal volumevervoer, dedicated transport maar ook een uitgebreide distributie van deel- en complete zendingen naar de Benelux-landen, Duitsland en Frankrijk.

De bedrijfsnaam Brant Visser zal blijven bestaan naast de huidige bedrijfsnamen Kooiker Distributie, Althuisius Polska, Althuisius Logistics, Althuisius Opslag en Wurkwize.

Bekijk kooikerlogistiek.nl voor onze compleet logistiek aanbod