Over ons

Over ons

Historie

Zo’n 125 jaar geleden (1892) schreef Brant Visser zich als eerste transportbedrijf in bij de Kamer van Koophandel Friesland. Het toen nog in Anjum gevestigde bedrijf verzorgde het vervoer voor bedrijven en particulieren tussen Anjum, Dokkum en Leeuwarden.
In de jaren 30 van de 20ste eeuw nam het werk toe en werden de eerste voertuigen aangeschaft.
Na de tweede wereldoorlog richtte het bedrijf zich meer en meer op het agrarische vervoer in de regio. Al snel werden die regionale activiteiten uitgebreid tot nationaal vervoer en aan het eind van de jaren 80 werden de eerste internationale ritten gemaakt.

In 1999 werd Anjum verruild voor Heerenveen. Deze verhuizing bood kansen voor de toekomst; er kwam meer ruimte voor warehousing en de (centrale) locatie zorgde bovendien voor een groeiend aantal klanten. Al in 2002 werd ook het nieuwe pand te klein en werden het vloeroppervlak van zowel magazijnen als kantoren verdubbeld. Anno 2017 is Brant Visser een grote speler in het nationale en internationale transport en in warehousing.

Visie en missie

Brant Visser streeft vanuit een gezonde en solide basis naar omzetgroei en rendement. Op de lange termijn wil zij uitgroeien tot een dienstverlener die in kwalitatief opzicht boven de bedrijfstak uitsteekt. Klantgerichtheid, professionaliteit en een persoonlijke benadering zijn daarbij de belangrijkste pijlers.

De persoonlijke benadering, jarenlange ervaring, grote ambities en een up to date bedrijfsvoering, garanderen dat er optimaal ingespeeld wordt op de wensen van de klant. In het belang van de klant durft Brant Visser zich te specialiseren maar ook samen te werken. Automatisering en datacommunicatie zijn onmisbare onderdelen waar het gaat om perfecte gegevensoverdracht en staan daarom ook hoog in het vaandel.

Facts & Figures

Brant Visser beschikt over een groot wagenpark en een nieuw magazijn met per productsoort gescheiden compartimenten voorzien van moderne opslagtechnieken.

Transport is meer dan het rijden van A naar B. Om het transport zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, maakt Brant Visser gebruik van verschillende ITC-mogelijkheden. Voor zowel het bedrijf als voor de klant heeft dit voordelen; inzicht in de planning, maximale efficiency én kostentechnisch verantwoord transport.

Een aantal feiten op een rij
Aantal medewerkers: 105
Aantal voertuigen: 75
Volumecombinaties: 35
Trekker-/opleggercombinaties: 40
Aantal vervoerde pallets per jaar: 1.230.000
Capaciteit Warehouse, in pallets: 16.000

Brant Visser vervoert jaarlijks meer dan een miljoen pallets.

Medewerkers (opleiding & training)

Brant Visser verwacht goede basisvaardigheden van haar medewerkers. Maar markten en marktomstandigheden zijn voortdurend in ontwikkeling. Om die reden biedt het bedrijf haar werknemers alle mogelijkheden om zich, door middel van cursussen en trainingen te blijven ontwikkelen. Belangrijk, want ook in de toekomst wil Brant Visser een vooraanstaande rol in de branche blijven spelen.